The Essential Oil Lifestyle

The Essential Oil Lifestyle

The Essential Oil Lifestyle

Uleiurile esențiale susțin trăirea vieții în armonie cu noi înșine și cu cei din jur, în curgere, în relaxare, în echilibru fizic, mental, emoțional și spiritual.

În lumea asta civilizată, tehnologizată, toxică, poluată, grăbită, aglomerată și stresată, să aspirăm la sănătate pare nebunie curată. Căutăm din ce în ce mai mult aer nepoluat, apă și alimente cât mai curate și sănătoase, produse de îngrijire și de curățenie cât mai naturale, căutăm echilibrul emoțional, armonia și reconectarea cu natura, un trai cât mai simplu, umil, mai aproape de natură și de sinele nostru autentic.

Trăim în goană, fugim, abia avem timp să ne oprim, să respirăm și, câteodată,  uităm să fim oameni, uităm să ne cultivăm integritatea, uităm să ne căutăm adâncul sufletului, uităm să ne bucurăm de viață și să facem bine celor din jur de câte ori putem. Uităm că nu avem cât avem ci avem cât dăm, și că nu dăm din ce avem ci dăm din ceea ce suntem. Nu degeaba se spune că adevărata moștenire este legată de impactul pozitiv pe care l-am avut în viețile altora.

 

 

Mirosul este unul dintre cele mai puternice simţuri cu care sunt înzestraţi oamenii, având capacitatea de a ne afecta starea mentală, performanţa fizică şi chiar reacţiile fiziologice. Mirosul diferă de celelalte simţuri ale noastre prin faptul că are o legătură puternică cu subconştientul.
Mirosul şi memoria prezintă o legătură strânsă. Zonele din creier ce controlează aceste două elemente sunt interconectate. Regiunea mirosului face parte dintr-o zonă a subconştientului care include memoria, starea de spirit şi emoţia.
Oamenii de ştiinţă au realizat studii pentru a afla care este simţul cu cea mai mare putere asupra amintirilor şi emoţiilor. Deşi muzica are un efect puternic, cercetătorii au descoperit că mirosul este cel mai puternic stimul care evocă amintiri şi emoţiile asociate acestora.

 

(Tim Jacob, profesor de bioştiinţe de la Universitatea Cardiff, specializat în studiul mirosului)

 

„Cea mai rapidă cale prin care putem schimba starea de spirit şi comportamentul unei persoane este prin miros, mai repede decât prin oricare alt simţ”. De exemplu, dacă vedeţi o imagine, să zicem o grădină, mai întâi identificaţi ce este şi apoi decideţi dacă vă place sau nu. În schimb, cu mirosul este exact invers – reacţia emoţională apare înainte să vă daţi seama ce este”.

(Dr. Alan Hirsch, fondatorul The Smell and Taste Treament and Research Foundation din Chicago, SUA)

Postat de

Kiss Kinga Roberta

Buna, sunt Kinga. Prin intermediul acestui blog, doresc sa vin mai aproape de tine si sa ofer nu doar din ceea ce am, ci si din ceea ce sunt.