Frankincense Touch

Preț special

329.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Frankincense Touch (Tămâie)

Boswelia frereana, Boswelia carteri, Boswelia sacra, Boswelia papyrifera, ulei fracționat de cocos

 

Familia botanică:

Burseraceae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu abur din rășină

 

Constituenți principali:

α-pinene, limonene, octyl acetate

 

Tămâia este una dintre cele mai cunoscute esențe din istoria umanității, fiind prețuită pentru puterea sa terapeutică și spirituală.

Tămâia a fost considerată în trecutul antic mai prețioasă decât aurul și a fost folosită pentru multiplele sale beneficii. Stimulează sistemul limbic de la nivelul creierului (centrul memoriei și al emoțiilor), hipotalamusul, glanda pineală și glanda pituitară/hipofiza. Hipotalamusul este glanda principală a corpului uman, care produce numeroși hormoni vitali pentru organism, printre care tiroida și hormonul creșterii.

 

 

Beneficii principale:

1. Menținerea sănătății, susținerea sistemului imunitar, antioxidant, energie celulară (se inhalează/difuzează; se pot lua în capsulă câte 2 picături, de 2 ori pe zi; se poate picura într-o linguriță de miere sau lapte de orez, și se poate ingera în fiecare zi; se poate pune zilnic o picătură de ulei esențial la baza limbii; se poate aplica ulei de tămâie zilnic pe tălpi pentru a susține sistemul imunitar)

2. Sănătatea căilor respiratorii, ale plămânilor, ale sinusurilor; ușurează respirația (se pulverizează cu difuzorul/se inhalează; se aplică câteva picături diluate, pe zona căilor respiratorii/piept și spate, de 3 ori pe zi)

3. Sănătatea pielii/tenului (poate preveni ridurile și îmbătrânirea prematură a pielii; este un astringent puternic (în produsele cosmetice), protejează celulele pielii, previne apariția porilor mari; încetinește în mod natural semnele îmbătrânirii atunci când este adăugat în unturi/uleiuri grase)

4. Răni, vânătăi, cicatrici, vergeturi (poate atenua aspectul inestetic al cicatricilor; ajută la reducerea aspectului de pete întunecate, pete de acnee, vergeturi)

5. Susține cartilajul și funcția articulară, ameliorează durerile minore ocazionale ale sistemului osteo-articular și muscular (sănătatea discurilor, cartilajelor și a oaselor)

6. Concentrare, meditație, stare de spirit  (sporește atenția, îmbunătățește funcțiile cognitive și redă echilibrul psihic necesar în perioadele de învățare sau de efort intelectual intens, înlăturând oboseala și acționând precum un tonic mental; se inhalează pulverizat cu difuzorul sau direct din sticluță; se aplică ulei esențial pe tâmple și zona occipitală/ceafă pentru a îmbunătăți concentrarea)

7. Tensiuni asociate stresului

8. Tulburări afective, dispoziție/stimă de sine scăzută, energie redusă, durere emoțională, incapacitate de a experimenta plăcerea, gânduri și simțiri de inutilitate, regret, vinovăție, neajutorare, ură de sine, trăsături melancolice

9. Înțepături de insecte (se aplică pe zona afectată)

10. Negi

11. Sănătatea sânilor (se masează 2 picături pe sân în fiecare zi)

12. Sănătatea rinichilor

13. Echilibru hormonal/tiroidă

14. Protejează celulele, susține sistemul imunitar, contribuie la o diviziune celulară normală.

 

 

Influențe psihice, spirituale și emoționale:

 • Meditații, rugăciune, alte practici spirituale (difuzare, inhalare, aplicare pe creștetul capului, pe centrul frunții și pe zona inimii)

 

 • Centrare, conectare cu sinele propriu (se inhalează ulei esențial timp de un minut, din 2 picături picurate în palme, cu toată atenția concentrată pe ființa proprie (”Eu sunt”), dimineața)

 

 • Relația cu Divinitatea (se aplică câteva picături de ulei esențial pe zona inimii și pe creștetul capului; se inhalează ulei esențial din 2 picături picurate în palme, cu concentrare pe esența divină din noi, pe tot ce are aceasta mai bun și mai luminos. Practicat zilnic, acest mic ritual favorizează creșterea calității vieții, dobândirea unei conștiințe superioare față de împrejurările acesteia)
  -Suferință emoțională (se difuzează, se inhalează, se aplică câteva picături pe piept, pe abdomenul inferior și pe tălpi)

 

 • Ajută la eliberarea traumelor emoționale, induce sentimentul de protecție și echilibru (Traumele suferite în urma abuzurilor fizice sau psihice pot afecta profund calitatea vieții individului. Datorită efectului lor puternic asupra sistemului limbic al creierului (centrul emoțiilor și al amintirilor), uleiurile esențiale pot elibera emoțiile reprimate asociate cu aceste traume

 

 • Sacralizarea vieții, învestirea acesteia cu un sens superior (se aplică ulei esențial pe plexul solar, pe frunte și pe creștetul capului, cu intenția de a ne trăi viața în acord cu legile divine. Efectuată zilnic, această practică are un profund efect transformator, benefic)

 

Modalități de folosire:

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

 

Tămâia în istorie:

 • Din timpuri străvechi, tămâia a fost folosită în ritualuri religioase, în purificări ale caselor și spiritelor, în temple și biserici.
 • Cu 3000 de ani înainte de Hristos, unul dintre marile și foarte profitabile drumuri comerciale care legau Asia, Africa și Europa a fost Drumul Tămâiei. Gloria acestuia a ținut timp de cinci secole (între sec III î.H și sec II d.H). Pe atunci, tămâia era evaluată în aur, ca urmare a cererii (mai ales a egiptenilor).
 • Folosită pentru a trata “orice rău”, tămâia era prețuită chiar mai mult decât aurul în antichitate, și numai cei cu dare de mână aveau acces la ea. Apare menționată în una din cele mai vechi arhive medicale cunoscute, papirusul Ebers (ce datează din secolul al XVI-lea î. Hr.), o listă din Egipt de 877 rețete și prescripții medicale.
 • Tămâia era căutată de egipteni pentru mumificarea faraonilor și pentru ritualurile lor religioase, dar și pentru efectul terapeutic. Ei foloseau tămâia pentru a ușura desprinderea sufletului de trup în ceasul morții, la îmbălsămare și ca medicament.
 • Tot în Egipt, pudra de tămâie se ardea și astfel se făceau creioanele de ochi pentru femeile din Orientul Mijlociu. Tămâia mai era folosită și la crearea vopselurilor.
 • Săpăturile arheologice au arătat că în Mesopotamia antică, tămâia și smirna erau folosite pentru ghicirea viitorului; ghicitorii ardeau tămâie într-un vas așezat pe genunchi și ghiceau după mișcarea fumului.
 • Tămâia este menționată de sute de ori în Biblie, ca parte a ritualurilor sacre și ca ofrandă adusă pruncului Isus. Cei trei Magi de la Răsărit au adus ca ofrandă Pruncului Iisus aur (ca simbol al regalității), tămâie (ca simbol al spiritualității) și smirnă (ca simbol al sacrificiului).
 • Știința contemporană nu poate explica, de exemplu, efectele excepționale ale fumigațiilor cu tămâie în cazul tulburărilor senzitive sau a psihozelor, dar există numeroase consemnări ale efectelor extraordinare ale acestui procedeu.
 • În lumea arabă, tămâia se dizolvă în apă și se bea pentru disconfort stomacal. Pentru sănătatea căilor respiratorii, o aprind pe cărbuni, insipirând mirosul. Tot în medicina orientală, boabele de tămâie sunt folosite ca fortifiante ale psihicului.
 • În Europa, tămâia a fost folosită până la mijlocul secolului XIX la ameliorarea durerilor reumatice.
 • În medicina populară și în cea mănăstirească, este un prețios leac magic, cu virtuți de protecție și de exorcizare. Se spune că o bucățică de tămâie sfințită ținută la gât apără de deochi, de blestem, de ispitele Necuratului, de boli și de toate relele.
 • Se spune că tămâia poate ajuta în caz de adicții-dependențe/tabagism. Dr. Barbara Ritson susține că majoritatea credinciosilor nu fumează datorită inhalării de tămâie, care ar avea rolul de a reduce tentația. Ea a demonstrat că fumul de tămâie acționează inhibitor asupra receptorilor nicotinici din creier. Medicul american Ronald Boris Vikery, nominalizat pentru Premiul Nobel pentru medicină, a dovedit că inhalarea fumului de tămâie scade cu 60% necesitatea de nicotină a fumătorilor. Se pare că inhalarea fumului de tămâie de 2-3 ori pe săptămână, vreme de 2-3 minute, e suficientă pentru a scăpa de acest viciu.
 • Uleiul esențial de tămâie ne permite să ne bucurăm, la rândul nostru, de puterea vindecătoare a acestei substanțe prețioase. Având o frecvență înaltă (147 MHz), uleiul esențial de tămâie ne poate conecta cu partea cea mai pură și mai bună din noi, indiferent dacă suntem persoane religioase sau nu; are un puternic efect vindecător, pentru trup și pentru suflet.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Boswellia frereana, Boswelia carteri, Boswelia sacra, Boswellia papyrifera, ulei fracționat de cocos

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.