Cardamom

Preț special

198.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Cardamom

Elettaria cardamomum

 

Familia botanică:

Zingiberaceae (ghimbir)

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din semințe/fructe

 

 • Uleiul esențial de cardamom este obținut din semințele de cardamom, una dintre mirodeniile cele mai apreciate și scumpe, după șofran și vanilie.
 • Cardamomul are o istorie foarte veche, fiind menționat și în “O mie și una de nopți” ca fiind folosit pentru a susținea fertilitatea.
 • Uleiul esențial de cardamom este distilat cu abur din semințele mici și negre ale plantei (de obicei, vândute pe piața de condimente). Învelișul exterior subțire al păstăii de semințe este verde și fragil. Păstăile sunt uscate timp de aproximativ 36 de ore înainte de a fi vândute ca condiment sau pentru distilare. După uscare, păstăile de cardamom reprezintă doar o cincime din greutatea lor inițială, în formă proaspătă. Cardamomul crește bine în India, dar industria locală în plină expansiune a condimentelor împiedică adesea exportul acestuia. doTERRA obține ulei esențial de cardamom din Guatemala și Honduras, care au climă similară. Cardamomul este o cultură mai nouă în Honduras, oferind un venit suplimentar semnificativ fermierilor de banane și trestie de zahăr.

 

Compoziția chimică:

Compuși principali: terpinyl acetate, 1, 8-cineole, linalyl acetate, sabinene, linalool

 

Beneficii principale:

1. Susține sistemul digestiv (ajută digestia, atenuează gazele sau balonările)

2. Susține sistemul respirator, purifică căile respiratorii, ușurează respirația

3. Febră musculară/disconfort muscular ocazional

4. Deodorant natural

5. Retenție de apă/exces de apă în organism

6. Împrospătează respirația

 

Influențe emoționale:

 • oboseală, apatie, stări de anxietate și neliniște
 • dezechilibre și blocaje energetice
 • ajută la “digerarea” și prelucrarea situațiilor/emoțiilor negative
 • stimulent și tonic general
 • este un ulei ideal pentru perioada de iarna, încălzește organismul, tonifiază mușchii
 • cald, stimulant, afrodiziac, trezește pasiunea și dorința de viață, echilibrează și stimulează energiile vitale

 

Modalități de folosire:

✺ Aromatic

(difuzare, inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii)

✺ Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

✺ Ca supliment alimentar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

 • Cardamomul este un condiment obținut din semințele unei plante erbacee tropicale, Elettaria cardamomum, aparținând familiei Zingiberaceae, la fel ca ghimbirul, piperul și turmericul. Originea cardamomului este pe continentul asiatic, în special în India și Malaezia, dar astăzi este cultivat și în Cambodgia, Vietnam și Sri Lanka. Un condiment străvechi, cardamomul era cunoscut de romani și greci, care îl foloseau mai ales ca ingredient pentru crearea parfumurilor.
 • Pe lângă faptul că este cunoscut și utilizat pe scară largă ca și condiment în bucătăria orientală, cardamomul se mândrește și cu proprietăți benefice remarcabile.
 • Cardamomul este utilizat în medicina tradițională asiatică pentru disconfort respirator, ca antidot împotriva mușcăturilor de șerpi și scorpioni, pentru afecțiuni digestive, buco-dentare și eliminarea mirosurilor neplăcute, în special cel de usturoi.
 • În India și Pakistan, cardamomul este folosit pentru a facilita comunicarea cu zeii și pentru a purifica alimentele.
 • Tonic și stimulant, uleiul esențial de cardamom este un veritabil afrodiziac. Deși puțin cunoscut în lumea occidentală, uleiul esențial de cardamom are o mare capacitate de a echilibra și armoniza cele 3 doshas (Vata, Pitta, Kapha) și de a ajuta la practicarea exercițiilor legate de medicina ayurvedică. Tot în medicina ayurvedică, cardamomul este considerat un remediu eficient pentru tuse și provocări ale sistemului urinar.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Elettaria cardamomum

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.