Cassia

Preț de special

138.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Cassia / Scorțișoară chinezească

(Cinnamomum cassia, Cinnamomum aromaticum, cinnamomum burmannii)

 

Familia botanică:

Lauraceae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din scoarță

Aroma este similară scorțișoarei de ceylon, dar cu o tentă mai dulce.

 

Compoziția chimică:

Compusi principali:  90% cinnamaldehyde, cinnamyl acetate

 

Beneficii principale:

1. Cassia este un ulei cald, cu efect de încălzire, încălzește și activează extremitățile reci (aplicat pe tălpi, palme)

2. Susține sistemul cardiovascular și digestiv

3. Susține funcțiile cardiovasculare, metabolice și imunitare sănătoase

4. Utilizat ca parte a dietei zilnice, poate ajuta la menținerea unui nivel de zahăr optim în sânge la persoanele sănătoase (administrat ca supliment alimentar sau aplicat topic, pe pancreas)

5. Ajută în planul de pierdere în greutate, reduce pofta de mâncare

6. Tonic uterin (crește contracțiile uterine în timpul nașterii)

7. Anticelulitic, susține circulația sanguină sănătoasă, susține eliminarea excesului de apă din organism

8. Susține mobilitatea articulațiilor

9. Insecticid și acaricid

10. Oboseală, neliniște, durere emoțională

11. Afrodiziac  (frigiditate, lipsa dorințelor)

12. Util pentru îndepărtarea verucilor

 

Influențe energetice și emoționale:

 • din punct de vedere energetic, uleiul esențial de cassia este foarte puternic. Este un ulei Yang, stimulează centrii nervoși și încălzește corpul.
 • stimulează energia vitală și hrănește Qi-ul (energia Qi, conform medicinii orientale chineze, circulă de-a lungul meridianelor energetice), datorită energiei yang
 • tonic sexual, este folosit de milenii pentru vitrtuțile sale afrodiziace, mai ales de către bărbați
 • readuce senzualitatea în cuplu, păstrează flacăra vie între parteneri
 • stimulant fizic și psihic
 • aduce căldură în relațiile dintre oameni
 • contribuie la depășirea sentimentelor de neîncredere, izolare, singurătate, cauzate de decepții

 

Modalități de aplicare și administrare:

circulatory-system-icon.pngdigestive-system-icon.pngnervous-system-icon.pngendocrine-system-icon.pngimmune-system-icon.png

✺  Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

  Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

✺  Intern, ca supliment alimentar sau aromatizant culinar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

 • Scortișoara face parte din condimentele pe care Orientul le exporta de 4.000 de ani. Recunoscută pentru virtuțile sale reconfortante și purifiante, cassia este menționată în farmacopeeile Greciei și Romei antice și în scrierile tradiționale chineze încă de acum 2.700 de ani. în biblie, cassia este menționată ca unul dintre ingredientele “uleiului sacru”, iar taoiștii considerau că pot dobândi nemurire cu ajutorul ei.

 

 • Egiptenii o foloseau ca agent parfumat în timpul procesului de îmbălsămare.  Aceasta a fost menționată chiar în Vechiul Testament ca ingredient în uleiul pentru ungere. Legenda spune că împăratul roman Nero a ars toată scorțișoara gasită  pe rugul funerar al  soției sale, Poppaea Sabina pentru a-i aduce un omagiu și pentru a-și ispăși pedeapsa pentru rolul  pe care l-a avut în moartea acesteia.

 

 • Arabii transportau scorțișoară prin intermediul drumurilor dificile și, din această cauză, cantitatea de scorțișoară era limitată și scumpă, ceea ce a făcut ca utilizarea acesteia să fie un simbol al aristocrației în Europa Evului Mediu. Scorțișoara era căutată deoarece putea fi folosită ca un conservant pentru carne în timpul iernii. În ciuda utilizării sale la scară largă, originile scorțișoarei au fost păstrate secret de comercianții arabi, până în secolul al XVI-lea. Pentru a menține monopolul asupra comerțului cu scorțișoară și pentru a justifica prețul său exorbitant, negustorii arabi spuneau povești pline de culoare pentru cumpărătorii lor cu privire la locul și modul în care era obținut condimentul de lux.

 

 • Istoricul grec Herodot spunea că păsările enorme duceau bețe de scorțișoară la cuiburile lor aflate în vârful munților, care nu erau accesibile omului. Potrivit poveștii, oamenii ar fi lăsat bucăți mari de carne de vită sub cuiburile păsărilor. Păsările duceau carnea în cuib, iar din cauza greutății acesteia cuiburile cădeau la pământ, permițând oamenilor să adune bețele de scorțișoară depozitate acolo. O altă poveste fantastică spune că scorțișoara ar fi fost găsită în canioane adânci păzite de șerpi terifianți, iar filosoful roman, Pliniu cel Bătrân (secolul I) a presupus că scorțișoara a venit din Etiopia, adusă pe plute fără rame sau vele, folosind energia unui „singur om și curajul său.”

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. Diluați întotdeauna cu ulei vegetal înainte de a aplica pe piele. Dacă sunteți gravidă sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

La unele persoane poate avea ca efect reducerea lactației.

 

Ingrediente:

Cinnamomum cassia

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.