Celery Seed (Țelină)

Preț de client

243.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Celery seed

✺ Ulei esențial din semințe de țelină ✺

Apium Garveolens

 

Familia botanică:

Apiacee

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din semințe

 

Compoziția chimică:

Compuși principali: linalol

 

Beneficii principale:

1. Îmbunătățește digestia și stimulează digestia (de mare ajutor în provocări intestinale, stomacale, de pancreas și de ficat)

2. Sprijină sănătatea sistemului nervos când este consumat intern

3. Efect ușor laxativ, depurativ, diuretic

4. Susține buna funcționare a vezicii biliare și urinare

5. Arde caloriile, susține funcțiile metabolice sănătoase

6. Suport imunitar pentru persoanele care suferă de alergii sau intoleranțe

7. Susține echilibrul hormonal, echilibrează activitatea hipofizei, deci, implicit, a ovarelor; îmbunătățește viața sexuală, având efecte vaso­dilatatoare genitale, lucru care explică și faima de afrodiziac rapid

8. Stimulează potența sexuală, apetitul amoros și fertilitatea masculină, prin sti­mularea hipo­fizei de a produce aşa-numiţii hormoni gonadotropi, având un efect reîntineritor general asupra bărbaţilor, redându-le vigoarea

9. Conferă ajutor la nivelul articu­laţiilor afectate de gută, ajută la îmbunătăţirea meta­bolismului proteinelor, util în cazul persoanelor cu reumatism

 

Modalități de administrare și aplicare:

digestive-system-icon.png

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar)

 

Istoria plantei:

  • Strămoaşa ţelinei este o plantă sălbatică, care a cres­cut cu milenii în urmă în zona Mediteranei şi a Mării Negre, unde prefera pământurile umede şi să­rate, bine expuse la soare. Apoi a început să fie îmblân­zită de oameni, care au luat-o în grădinile lor şi au îngrijit-o. Ţelina a fost recunoscătoare pentru grija lor şi a răspuns pe măsură: de la o generaţie la alta, rădă­cina sa a devenit mai mare şi mai cărnoasă, frunzele sale mai fragede, iar seminţele sale bogate în uleiuri aromate. Aşa a ajuns ţelina leguma pe care o cunoaştem azi, fiind răspândită mai întâi în toată Europa şi apoi în toată lumea.
  • În antichitate, ţelina era atât de populară în Grecia şi în Imperiul Ro­man, încât a fost consemnată în scrie­rile filosofilor, în versurile poeţilor şi în tratatele medicilor, care o conside­rau un medicament deosebit de preţios, recomandat în boli de inimă, reuma­tism, gută şi astenie sexuală. Hipo­crate, părintele medicinei, o numea “selinom” şi o socotea un remediu foarte eficient pentru liniştirea sistemului nervos. Însuşi Homer o menţionează în “Iliada” şi “Odiseea” drept o iarbă sacră, cu calităţi terapeu­tice excepţionale. La rân­dul lor, romanii preparau o băutură alcoolică din ră­dăcina şi seminţele de ţe­lină, pentru a-şi mări ca­pacitatea de efort şi ferti­litatea. Medicii romani le prescriau şi copiilor şi ado­lescenţilor rădăcină de ţelină, pentru a creşte mai repede, pentru a fi feriţi de boli şi de tulburările ado­lescenţei. Tot la romani exista credinţa că o cunună din frunze de ţelină pusă pe cap fereşte mintea de aburii vinului în exces. Se spunea chiar despre poetul latin Horaţiu că purta mereu, atunci când participa la ospeţe, o cunună de frunze de ţelină.
  • Multe din credinţele şi obiceiurile folosirii ţelinei, consemnate în antichitate, le găsim şi în tradiţia şi me­dicina populară de la noi. În lumea satului românesc, ţelina era primul remediu în caz de convalescenţă, tuberculoză pulmonară sau infertilitate. De altfel, cali­tăţile afrodiziace ale acestei plante au devenit un ade­vărat mit în tradiţia populară românească, ajungând până în zilele noastre.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Apium Garveolens

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.