Cinnamon (Scorțișoară Ceylon)

Preț special

169.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Cinnamon

✺ Scorțișoară ceylon ✺

Cinnamomum zeylanicum

 

Familia botanică:

Lauraceae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din scoarță

 

Compoziția chimică:

Constituenți principali: transcinnamaldehyde, cinnamyl acetate, eugenol

 

Beneficii principale:

1. Ocrotește funcțiile imunitare și metabolice sănătoase, susține sistemul respirator, circulator

2. Puternic antioxidant

3. Ajutor în disconfort sezonier, extremități reci (se aplică 2-3 picături pe piept, spate, tălpi, diluate cu ulei vegetal; are efect de încălzire)

4. Încălzește corpul și susține circulația sângelui

5. Utilizat ca parte a dietei zilnice, poate ajuta la menținerea unui nivel de zahăr optim în sânge la persoanele sănătoase (susține pancreasul)

6. Stări anxioase, oboseală, lipsă de concentrare, somnolenţă, astenie sexuală, frigiditate

7. Susține sistemul osteo-articular, ameliorează durerile minore ocazionale (mai ales în sezonul rece)

8. Susține un ciclu menstrual sănătos

 

Influențe psihice și emoționale:

Este un ulei puternic și are o aromă caldă și intensă, energizantă, revigorantă, întăritoare și vindecătoare pentru minte și trup; foarte util pentru persoanele care se simt obosite sau slăbite.

 

Modalități de administrare și aplicare:

circulatory-system-icon.pngimmune-system-icon.pngdigestive-system-icon.pngnervous-system-icon.png

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar, GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

  • Scorțișoara era cunoscută şi folosită încă din antichitate. Există referinţe biblice legate de folosirea uleiului parfumat de scorţişoară în templul din Ierusalim, iar medicii greci şi romani îl foloseau frecvent. Era un cadou demn de monarhi şi zei. În Evul Mediu era un bun scump, de lux, folosit atât farmaceutic, cât şi la gătit şi în realizarea parfumurilor.
  • Proprietăţile scorţişoarei o recomandă în stări de tensiune, calmând temporar durerea. Se folosea adeseori în remedierea disconforturilor digestive, iar în manualele farmaceutice ale perioadei moderne timpurii este cel mai popular remediu pentru probleme feminine şi adjuvant la naştere, stimulând contracţiile uterine.
  • Dintotdeauna, scorţişoara a fost folosită şi pentru a incita simţurile. În Biblie se pomeneşte despre obiceiul de a parfuma patul îndrăgostiţilor cu scorţişoară, smirnă şi aloe, iar regina din Saba a folosit ulei esenţial de scorţişoara când l-a sedus pe Solomon. Ulterior, originea exotică a produsului a continuat să îi sporească presupusele proprietăţi afrodisiace, fiind folosit în parfumuri, elixiruri ale dragostei sau în reţete pentru „stârnit pasiunile lui Venus”. 
  • Listat în lucrarea de medicină a lui Dioscorides, „De Materia Medica” (A.D. 78), primul ghid recunoscut de medicină din Europa, care a devenit ulterior un titlu de referință pentru tratamentele pe bază de plante timp de peste 1700 de ani.
    Scorțișoara este cunoscută ca fiind parte din compoziția „oțetului celor 4 hoți” folosit de jefuitorii de morminte, pentru a se proteja de ciuma care a facut ravagii în secolul al XV-lea.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Cinnamomum zeylanicum

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.