Clary Sage (Salvie tămâioasă)

Preț special

269.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Clary Sage

✺ Salvie tămâioasă ✺

(Salvia sclarea L.)

 

Familia botanică:

Lamiaceae sau Labiatae (menta)

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din frunze și flori

 

Compoziție chimică:

Constituenți principali: Linalyl acetate, linalool

 

Descriere:

Uleiul de Salvie este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și pentru beneficiile asupra pielii. Principala componentă organică a uleiul de Salvie este acetatul de linalil, care face parte din grupul esterilor, conferindu-i proprietăți de relaxare, calmare și echilibrare dintre cele mai puternice în rândul uleiurilor esențiale.

 

Beneficii principale:

1. Are efect relaxant și de armonizare la nivel hormonal, susținând sănătatea glandele endocrine și receptorii diferiților hormoni

2. Sprijină sănătatea părului și a scalpului (pentru un păr fără mătreață și puternic)

3. Efect de calmare și de ușurare a durerii în timpul menstruației, prin masarea abdomenului

4. Susține echilibrul hormonal și un ciclu menstrual sănătos

5. Efect reglator asupra sebumului și transpirației (susține activitatea glandelor sudoripare; deodorant natural)

6. Susține sistemul respirator și circulator

7. Ajută în tonus sexual scăzut

8. Ajută la menținerea tinereții celulelor din care este formată scoarța cerebrală (prin efectul antioxidant) și inhibă formarea unor enzime care blochează procese extrem de importante la nivelul creierului, cum ar fi memorarea, asocierea, sinteza.

9. Liniștitor, relaxant

10. Regenerant, efect de întinerire a pielii, recomandat, mai ales, tenului gras

11. Ameliorează senzația de rigiditate musculară, tremurul membrelor

 

Modalități de aplicare și administrare:

integumentary-icon.pngnervous-system-icon.png

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

  • Salvia derivă din cuvântul latinesc “salvare” (a vindeca, a însănătoși).
  • În lume au fost descoperite peste 700 de specii de salvie. Planta face parte din familia laminaceelor, având o largă utilizare ca plantă aromatică și medicinală.
  • Din bătrâni  se spune că salvia arsă alungă spiritele rele din casă, aduce energiile pozitive și curăță aerul.
  • În Egiptul Antic, salvia era folosită ca remediu pentru infertilitate; mai târziu, celții credeau că salvia îl poate face mai înțelept pe cel care o mănâncă. Alte culturi considerau că salvia poate chiar să oprească apariția semnelor îmbătrânirii în organismul uman.
  • Grecii o considerau “Iarbă Sfântă”, iar pentru orientali era “Simbolul sănătății”. Un vechi proverb chinezesc spune că “Cine are salvie în grădină, nu lasă bătrânețea să se apropie”. În antichitate era considerată o plantă sacră și se credea că a fost adusă pe pământ chiar de zei.
  • Vechii medici greci și romani (Galen, Plinius, Dioscoride) o numeau “regina ierburilor tămăduitoare” și credeau că are efecte protectoare magice. Roma antică o considera “sacra herba”, existând un întreg ritual de culegere a acesteia; erau aduse jertfe de pâine și vin și era interzisă chiar folosirea uneltelor de metal, crezându-se că acestea devin otrăvitoare în contact cu salvia. Mai ales la trecerea dintre iarnă și vară, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosită ca detoxifiant, protector împotriva diverselor infecții care apar în această perioadă, tonic nervos și psihic, reîntineritor.
  • Vindecătorii antichității spuneau ca acela care va consuma salvie încă de la începutul primăverii va întineri și el odată cu natura (“Cine vrea să traiască mult trebuie să mănânce salvie în mai”). Se știe că luna mai este luna renașterii, a creșterii și a vieții.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. Pentru utilizare topică se recomandă diluarea produsului cu ulei de cocos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs.

 

Ingrediente:

Salvia sclarea

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.