Clove (Cuișor)

Preț special

103.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Clove

✺ Cuișor ✺

(Eugenia caryophyllata sau Syzygium aromaticum)

 

Familia botanică:

Myrtaceae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din muguri

Cuișoarele conţine o mare cantitate de eugenol (componentă principală), care este folosit în industria dentară pentru amorțirea gingiilor.

 

Compoziția chimică:

Constituenți principali: eugenol, eugenyl acetate, β-caryophyllene

Datorită acestor compuși naturali, uleiul esențial de cuișoare ajută digestia și sănătatea cardiovasculară atunci când este utilizat intern.Când este difuzat, creează o aromă caldă și revigorantă.

circulatory-system-icon.pngimmune-system-icon.pngdigestive-system-icon.pngnervous-system-icon.png

 

 

Beneficii principale:

1. Puternic antioxidant

2. Îngrijirea dinţilor şi a gingiilor, respiraţie proaspătă

Uleiul esenţial de cuişoare este folosit intens pentru menținerea sănătății bucale, întrucât întărește gingiile, protejează de aftele şi, având abilitatea de a curăța dinții și gingiile, poate fi un bun aliat în prevenirea cariilor. Datorită conținutului de eugenol, dă senzația de amorțire a gingiei pe moment. Este un ingredient des utilizat în ape de gură. A se utiliza întotdeauna diluat în ulei de cocos, deoarece este foarte puternic şi poate cauza arsuri bucale.

3. Tonic uterin, nervos, sexual (este considerat uleiul moașelor, fiind uterotonic, ajută la expulzare)

4. Susține cartilajul și funcția articulară, ameliorează durerile minore ocazionale ale sistemului osteo-articular și muscular

5. Susține sistemul gastrointestinal si urinar

6. Susține echilibrul hormonal

7. Sprijină sănătatea cardiovasculară, a sistemului circulator, menține sângele curat și sănătos

8. Repelent împotriva insectelor, insecticid natural

9. Util în caz de scădere a dinamicii sexuale, afrodisiac natural

 

 

Modalități de administrare și aplicare:

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele, întotdeauna diluat într-un ulei vegetal

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

  • Întrebuințarea cuișoarelor se pierde în negura timpului. Arborele este originar din Insulele Moluce ale Indoneziei, dar în prezent este cultivat și în alte regiuni tropicale sau ecuatoriale, în special în Asia și Africa. Au început să fie transportate și comercializate în restul Asiei și în Europa încă înainte de Hristos, când singurii arbori Syzygium aromaticum se găseau exclusiv în „Insulele Mirodeniilor”, adică Insulele Moluce (Maluku) din Indonezia. Astfel, arheologii au descoperit, la situl arheologic Terqa (vechea Mesopotamie, azi în Siria), un vas ceramic conținînd un cuișor și alte obiecte incinerate, datate cu o bună precize în jurul anului 1721 î.Hr, ceea ce sugerează existența unui comerț timpuriu între Orientul Apropiat și Asia de Sud-Est, posibil prin intermediul indienilor.
  • Epopeea indiană Ramayana, scrisă cândva în jurul anului 200 î.Hr., face referiri la cuișoare. Acestea sunt menționate și în timpul dinastiei Han din China (206 î.Hr. – 220 d.Hr.), când erau mestecate pentru a da respirației un miros plăcut.
  • Alături de nucşoară, cuişoarele au fost unul din cele mai preţioase condimente din secolele XVI şi XVII, una din navele lui Magelan întorcându-se în 1522 încărcată cu nucşoară şi cuişoare, spre deliciul spaniolilor. Desigur, mulţi râvneau preţioasa marfă, cuişoarele la vremea aceea valorând mai mult decât greutatea lor în aur.
  • În 1605 olandezii au găsit drumul spre Moluccas şi au început comerţul cu cuişoare, şi extinzând cultivarea plantei, au menţinut un monopol efectiv asupra comerţului, ajungând chiar, în 1816, să dea foc unor plantaţii pentru a-i creşte preţul.
  • În jurul anilor 1800, planta a fost introdusă în India prin Mauritius.
  • În medicina tradiţională chineză, cuişoarele au fost îndelung utilizate pentru a trata indigestia, diarea, hernia, şi viermii intestinali, precum şi diferite infecţii fungice precum cele de la nivelul picioarelor la atleţi. În folclorul asiatic se spune că ţinând în gură două cuişoare fără a le mesteca sau înghiţi, putem să renunţăm la dorinţa pentru alcool.
  • Vindecătorii tradiţionali ayurvedici au utilizat cuişoarele din vremuri antice pentru tratamentul bolilor respiratorii şi digestive.
  • Naturaliştii medievali germani utilizau cuişoarele ca parte din mixturile anti-gutoase. Medicii eclectici americani timpurii le-au folosit ca tratament pentru problemele digestive, adăugându-le de asemenea medicamentelor amare, făcându-le astfel mai plăcute la gust. Ei au fost primii care au extras uleiul esenţial şi l-au aplicat pe gingii pentru uşurarea durerilor de dinţi. Câteva picături de ulei în apă erau antivomitive, iar infuzia reducea senzaţia de greaţă.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Diluați întotdeauna înainte de a aplica pe piele. Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului.

 

Ingrediente:

Eugenia caryophyllata

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.