Fennel (Fenicul)

Preț special

114.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Fennel

Fenicul

✺ Foeniculum vulgare

 

Familia botanică:

Umbelliferae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu abur din semințe

 

Feniculul are un parfum dulce, similar anasonului, care este energizant, vitalizant și echilibrant. Are efecte de stimulare a sistemului circulator, endocrin, respirator și poate ajuta sistemul digestiv. Poate susține și starea de bine în timpul ciclului menstrual.

 

Beneficii principale:

digestive-system-icon.pngrespiratory-system-icon.pngcirculatory-system-icon.pngimmune-system-icon.pngreproductive-system-icon.png

1. Ajută la susținerea sănătății plămânilor și a tractului respirator

2. Poate fi adăugat la apă sau ceai pentru a gestiona poftele pentru dulce

3. Promovează un metabolism sănătos, funcția hepatică și circulația

4. Susține o digestie sănătoasă (colici, poate avea un ușor efect laxativ, ajută la eliminarea gazelor)

5. Disconfort menstrual

6. Detoxifiere, susține capacitatea organismului de a se curăța

7. Ușurează respirația

8. Crește lactația

9. Igiena gurii (se poate aplica o picătură de ulei esențial pe periuță, la fiecare spălare; curăță cavitatea bucală și împrospătează respirația)

10. Susține funcția cerebrală/cognitivă

 

Modalități de administrare și aplicare:

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar, GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

  • Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medicinală.
  • Proprietățile pentru care este apreciat și azi feniculul, sunt menționate în lucrările lui Hildegard von Bingen (1098-1179), stareță și vindecătoare: „Indiferent de modul în care este consumat, acesta aduce bucurie oamenilor, îi încălzește în mod plăcut, îmbunătățește sângele și digestia.”
  • Cele două elemente responsabile pentru gustul, mirosul și efectul terapeutic al feniculului sunt în principal cele două uleiuri eterice care se regăsesc în semințele plantei: anetol și fenconă. Anetolul este prezent și în anason și este cel care oferă feniculului parfumul și gustul asemănătoare anasonului. Fencona, în schimb, are un gust amar, asemănător camforului.
  • În medicina ayurvedică, planta de fenicul era folosită pentru ameliorarea afecțiunilor digestive precum diareea, constipația, balonarea sau flatulența, dar și pentru ameliorarea afecțiunilor oculare și pentru calmarea simptomelor de tuse.
  • Încă din antichitate, feniculul era considerat un excelent afrodiziac natural, pe lângă multiplele efecte benefice asupra sistemului digestiv.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Foeniculum vulgare

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.