Ginger

Preț special

297.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Ginger

✺ Ghimbir ✺

Zingiber officinale

 

Familia botanică:

Zingiberaceae

 

Metoda de extracție:

Distilare cu aburi din rizomi

 

Ghimbirul are un parfum plăcut și pătrunzător care are efecte energizante. Având efecte benefice asupra sistemului digestiv, ghimbirul este utilizat de obicei pentru calmare și liniștire.

 

 

Beneficii principale:

1. Susține sistemul circulator (stimulant, tonic, încălzitor)

2. Greață, stare de vomă, stare de rău după consumul excesiv de alcool

3. Grețuri matinale în sarcină (inhalare), rău de mișcare, disconfort digestiv, balonare, gaze, crampe intestinale

4. Susține sănătatea căilor respiratorii, a sinusurilor, ușurează respirația (susține expectorarea)

5. Susține cartilajul și funcția articulară, ameliorează durerile minore ocazionale ale sistemului osteo-articular și muscular

6. Tensiune în zona capului, a cefei

7. Dureri asociate ciclului menstrual

8. Astenie sexuală

9. Puternic antioxidant

 

 

Modalități de folosire:

endocrine-system-icon.pngcirculatory-system-icon.pngimmune-system-icon.pngdigestive-system-icon.pngnervous-system-icon.png

Aromatic

(inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii, difuzare)

 Local/topic, pe piele

(1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)

Intern

(ca supliment alimentar, aromatizant culinar, GRAS/FDA)

 

Ghimbirul în istorie:

  • Se crede că indienii și chinezii au cultivat ghimbir ca și o rădăcinoasă tonică, folosită de peste 5000 de ani pentru a trata multe afecțiuni, iar această plantă este acum cultivată în toate tropicele umede, India fiind cel mai mare producător.
  • Ghimbirul a fost folosit ca agent aromatizant cu mult înainte de înregistrarea sa oficială în paginile istoriei.
  • A fost un articol comercial extrem de important și a fost exportat din India în Imperiul Roman în urma cu 2000 de ani, unde a fost apreciat în special pentru proprietățile sale medicinale.
  • Ghimbirul a continuat să fie o marfă foarte căutată în Europa chiar și după căderea Imperiului Roman, comercianții arabi controlând comerțul cu ghimbir și alte mirodenii timp de secole.
  • În secolele al XIII-lea și al XIV-lea, valoarea unui kilogram de ghimbir era echivalentă cu costul unei oi.
  • În perioada medievală, a fost importat în forma conservată pentru a fi folosit în dulciuri. Reginei Elisabeta I din Anglia îi este atribuită invenția omului de turtă dulce asezonat cu ghimbir (în engleza, “the gingerbread man”), care a devenit un desert popular de Crăciun.
  • Abia la începutul anilor 1980 cercetătorii occidentali s-au preocupat de virtuțile terapeutice ale ghimbirului, în special rizomul.
  • Ghimbirul a fost folosit, adesea, ca antidot în caz de rău de mare. Este întrebuințat, de asemenea, pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație. Ghimbirul acționează și împotriva stărilor de vomă, grețurilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale.
  • În China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir și morcovi.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente:

Zingiber officinale

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.