Lemongrass

Preț special

79.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Lemongrass / Lămâiță

(Cymbopogon flexuosus)

 

Familia botanică

Germineae (ierburi)

 

Metoda de extracție

Distilare cu aburi din părțile aeriene/frunze.

 

Lemongrass are un parfum citric ușor, proaspăt, revigorant, cu note secundare asemănătoare pământului. Având efecte de reîmprospătare, întinerire, stimulare și echilibrare, inspiră și contribuie la îmbunătățirea clarității mentale.

Lămâița susține, de asemenea, sănătatea sistemului circulator și are un scor de 17.765 pe scala ORAC a antioxidanților.

În Jurnalul de cercetare din domeniul fitoterapiei  (Phytotherapy research) s-au publicat studii referitoare la proprietățile puternice ale lămâiței aplicate topic.

 

 

Beneficii principale

1. Susține sănătatea sistemului digestiv și urinar

2. Disconfort menstrual (se administrează câteva picături în capsulă goală, se masează abdomenul cu ulei esențial diluat)

3. Susține sănătatea venelor, susține circulația sanguină, util în caz de picioare grele; relaxează și revigorează, îndepărtând senzația de oboseală și tensiune

4. Susține capacitatea de termoreglare a organismului

5. Susține cartilajul, ligamentele și funcția articulară, ameliorează durerile minore ocazionale ale sistemului osteo-articular și muscular

6. Repelent, îndepărtează insectele

 

 

Modalități de folosire

  • Local/topic, pe piele: 1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)
  • Inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii
  • Difuzare
  • Ca supliment alimentar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei

-Lemongrass este o plantă erbacee, înaltă, aromatică, perenă, cu creștere rapidă, originară din India, Guatemala, Madagascar. Crește în locuri însorite și poate atinge până la 0,5 m.

-Medicii greci, Dioscoride si Pliniu cel Bătrân cunoșteau proprietățile terapeutice ale acestei plante, încă din secolul I.  î.Hr. Era folosită pentru a trata infecțiile, retenția de apă, rigiditatea musculară, calmarea stărilor de nervozitate.

-În zona amazoniană, lemongrass era folosit mai ales pentru susținerea digestiei, reglarea menstruației și susținerea organismului în stări febrile.

-În America Latină, ceaiul din frunze de lemongrass era folosit pentru susținerea plămânilor și a sistemului digestiv. Frunzele de lemongrass se mestecă pentru calmarea durerilor de dinți, iar ceaiul din rădăcină este folosit ca apă de gură, pentru menținerea sănătății gingiilor și dinților.

-În Indonezia, planta se administrează pentru sprijinirea sistemului respirator, stimularea digestiei, intensificarea transpirației și pentru disconfort urinar.

-În Asia, ceaiul se administrează pentru a ajuta la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge și pentru calmarea disconfortului menstrual.

-În Caraibe este cunoscută drept “fever grass” – iarba de febră, dovedindu-i virtuțile de termoreglare.

-Consumul regulat de lemongrass ajută la eliminarea toxinelor din organism, are efect de curățare. Crește cantitatea și frecvența urinării. Totodată, ceaiul de lemongrass purifică vezica urinară, ficatul și pancreasul și joacă un rol important în buna circulație a sângelui.

(“The ultimate guide to the therapeutic and clinical application of essential oils,” Dr. Scott A. Johnson)

 

Precauții

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente

Cymbopogon flexuosus

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.