Melissa/ Roiniță

Preț special

690.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Melissa / Roiniță

Melissa officinalis

 

Familia botanică

Labiatae

 

Metoda de extracție

Distilare cu aburi din frunze și flori

 

Roinița are un parfum ușor, proaspăt, asemănător lămâii, care este fortifiant și revitalizant, dar în același timp este și  calmant și relaxant. A fost un ingredient important al apei carmelitelor (distilată în Franța din 1611 de către membrii Ordinului carmelit). Mai multe studii au raportat faptul că roinița poate aduce beneficii pielii.

Roinița are ORAC aprox. 1.343.547 (TE/L). TE/L este exprimat sub forma echivalentului Trolox în micromoli per litru.

 

Beneficii principale

-Disconfort stomacal/digestiv

-Susține detoxifierea rinichilor, sănătatea tractului urinar

-Proprietăți sudorifice: stimulează transpirația, susține eliminarea toxinelor

-Sprijină termoreglarea organismului

-Susține tonusul cardiac, sănătatea inimii și a sistemului nervos central

-Sprijină organismul în anotimpul rece

 

Modalități de folosire

  • Local/topic, pe piele: 1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)
  • Inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii
  • Difuzare
  • Ca supliment alimentar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei

Planta cunoscută drept melisa, este o plantă cu istorie și tradiție. Oamenii din Antichitate obișnuiau să considere planta sacră și o cultivau peste tot prin curți și pe lângă stupii de albine. Era folosită pentru diverse probleme digestive sau infecții, și era extrem de apreciată pentru efectul său relaxant, energizant și înălțător.

Melisa înseamnă „albină” în limba greacă (melissa). Albinele preferă această plantă în fața multor  altora. De aceea, unii încă plantează melisa în jurul stupilor pentru a-și păstra albinele și chiar pentru a atrage alte albine din vecinătate.

A fost numit “elixirul vietii” in secolul al XV-lea.

 

Precauții

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente

Melissa officinalis

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.