Oregano

Preț special

178.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Oregano

(Origanum vulgare)

 

Familia botanică

Labiatae

 

 

Metoda de extracție

Distilare cu aburi din întreaga plantă

 

 

Uleiul esenţial de oregano conţine un agent bioactiv (carvacol sau carvacrol), considerat ca fiind unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antifungice substanţe obţinute pe cale naturală, concurând pentru primul loc, cot la cot, cu celebrul argint coloidal folosit de NASA pentru purificarea apei astronauţilor.

Oregano mai este cunoscut și sub numele de “măghiran sălbatic”.

Oregano are ORAC aprox. 153.007 (TE/L). TE/L este exprimat sub forma echivalentului Trolox în micromoli per litru.

 

Beneficii principale

-Antioxidant puternic (previne degradarea celulelor din corp prin oxidare)

-Conservant natural (un gram de oregano are o capacitate de antioxidare de 42 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele  și de 4 ori mai mare decât zmeura)

-Ocrotește funcțiile imunitare sănătoase

-Util în gestionarea condițiilor inflamatorii

mpiedică dezvoltarea ciupercilor, a mucegaiului

-Susține organismul în infecţii bacteriene, virale sau fungice/micotice, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica , MRSA (Staphylococcus aureus)

-Ajutor în înţepături de insecte, herpes, micoze

-Susține circulația sângelui, sănătatea fluxului sanguin

-Ten gras, cu imperfecțiuni

-Negi, bătături

-Mătreaţă

-Antiseptic, sterilizare, dezinfecție (uleiul esențial de oregano este unul dintre cei mai eficienți și siguri agenți antimicrobieni existenți,  vizând doar patogenii dăunători, lăsând neatinse microorganismele binefăcătoare)

-Susține sănătatea căilor respiratorii, a plămânilor, a sinusurilor; ușurează respirația (puternic decongestiv, mucolitic, expectorant)

-Disconfort digestiv, sănătatea stomacului, paraziți intestinali

 

Influențe psihice și emoționale

-Conferă curaj și energie, echilibru emoțional

-Suport pentru persoanele detașate de lumea reală

-Induce confort emoțional, vindecă fricile, util în situații de supărare sau deprimare

 

Modalități de folosire

  • Local/topic, pe piele: 1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre). Se aplică întotdeauna diluat, este un ulei fierbinte (hot oil).
  • Inhalare directă
  • Difuzare
  • Ca supliment alimentar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei

Oregano este o plantă utilizată de-a lungul istoriei drept condiment cu virtuți terapeutice deosebite.

În Grecia antică, oregano a fost numit “bucuria munților” și era un simbol de bucurie şi de fericire.

Grecii foloseau oregano pentru vindecarea rănilor, aplicau frunzele pe zone inflamate și dureroase, pentru calmarea durerilor musculare. Medicul grec Dioscoride folosea oregano ca antidot împotriva mușcăturilor veninoase.

În Egiptul antic, oregano a fost considerat planta sacră a lui Osiris, și a fost folosit în confecționarea de coroane, cununi și ghirlande.

Pliniu cel Bătrân, în Roma Antica, recomanda oregano pentru îmbunătățirea digestiei și pentru neutralizarea veninului de păianjeni.

În Evul Mediu, oregano era folosit de medicii naturiști pentru îmbunătățirea digestiei, a vederii slabe și pentru a preveni răul de mare.

 

Precauții

Se aplică întotdeauna diluat. Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente

Origanum vulgare

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.