Thyme / Cimbru sălbatic

Preț special

217.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Thyme / Cimbru sălbatic

(Thymus vulgaris)

 

Familia botanică

Labiatae (menta)

 

 

Metoda de extracție

Distilare cu aburi din părți aeriene

 

Cimbrul are o aromă condimentată, caldă, ierboasă care este în egală măsură intensă și pătrunzătoare. Cunoscut din vremuri străvechi ca plantă medicinală, cimbrul are un conținut ridicat de timol. Cimbrul susține sănătatea sistemului imunitar, respirator, digestiv, nervos și a altor sisteme ale organismului.

Cimbrul are ORAC aprox. 159.590 (TE/L). TE/L este exprimat sub forma echivalentului Trolox în micromoli per litru.

 

Beneficii principale

-Susține organismul în stări infecțioase, răceli, disconfort la nivelul căilor respiratorii

-Disconfort gastro-intestinal: indigestie, arsuri gastrice, spasme digestive, susține sănătatea tubului digestiv

-Susține cartilajul și funcția articulară, ameliorează durerile minore ocazionale ale sistemului osteo-articular și muscular (cimbrul susține circulația sanguină, reduce rigiditatea articulară și sensibilitatea la frig, are efect calmant)

-Sănătatea sistemului urinar

-Susține sănătatea bucală datorită conținutului de timol

-Înțepături de insecte, repelent

-Viermi, paraziți  intestinali

-ajută la depășirea starii de oboseală și epuizare resimțite după o boală.

 

Modalități de folosire

  • Local/topic, pe piele: 1-2 picături pe locul durerii, după urechi, pe tâmple, frunte, creștet, pe proiecția organelor, pe punctele reflexogene din talpă, pe centrii energetici (chakre)
  • Inhalare directă, din sticluță, din palme sau de pe încheietura mâinii
  • Difuzare
  • Ca supliment alimentar (GRAS/FDA)

 

Istoria plantei

Cimbrul apare menționat în una din cele mai vechi arhive medicale cunoscute, papirusul Ebers (ce datează din secolul al XVI-lea i. Hr.), o lista din Egipt de 877 rețete si prescripții medicale.

Egiptenii foloseau cimbrul la îmbălsămare.

Cimbrul apare listat în lucrarea de medicină a lui Dioscorides, „De Materia Medica” (A.D. 78), primul ghid de medicină recunoscut din Europa, care a devenit ulterior un titlu de referință pentru tratamentele pe bază de plante timp de peste 1700 ani.
 Cimbrul apare menționat și în Medicina lui Hildegard, o compilație a lucrărilor germane de medicină, semnate de reputatul botanist benedictin Hildegard de Bingen (1098-1179).

 

Precauții

Se folosește întotdeauna diluat. Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Poate irita membrana nazală sau pielea dacă se inhalează cimbru direct din aparatul de vaporizare sau din sticluță, ori dacă este aplicat în stare pură (fără a fi diluat).

 

Ingrediente

Thymus vulgaris

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.