Vanilie de Madagascar

Preț special

253.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Plăcută și nostalgică.

Evocatoare și romantică.

Prețuită încă din antichitate de către azteci, folosită adesea în parfumuri, vanilia este una dintre cele mai îndrăgite arome din lume, iar producția acesteia este una dintre cele mai costisitoare.

Planta de vanilla planifolia face parte din familia orhideelor și are flori alb-gălbui care produc păstăi sau boabe inodore. După un proces de recoltare laborios, boabele sunt măcinate în bucățele mici pentru a păstra aroma naturală de vanilie. Un proces de extracție în două etape captează constituenții din boabe pentru a crea absolutul. Combinăm absolutul cu Uleiul de Cocos Fracționat, iar rezultatul este Vanilia de Madagascar doTERRA. Folosește ca parfum personal atrăgător sau adaugă câteva picături în uleiul de baie pentru a te bucura de o experiență de lux, învăluită în aroma rafinată a Vaniliei de Madagascar.

A doua cea mai cea mai scumpă cultură din lume

Planta de vanilie este a doua cea mai scumpă cultură din lume după şofran, iar din acest motiv multe companii ale să creeze arome şi parfumuri sintetice de vanilie, pentru a economisi bani şi timp. Este estimat că majoritatea produselor cu aromă de vanilie nu conţin, în mod real, vanilie.

 

Care este diferența dintre extractul de vanilie și absolutul de vanilie?

Absolutul/uleiul esențial de vanilie nu este același cu extractul de vanilie de copt. Acesta din urmă este extras dinboabe de vanilie pe bază de alcool. Conține urme de minerale și are o consistență mai subțire decât cea absolută, iar beneficiile terapeutice nu pot fi comparate.

 

Povestea din spatele sticluţei – de unde vine uleiul esenţial de Madagascar Vanilla (Vanilia de Madagascar)?

Vanilla planifolia este o specie de orhidee, originară originară din Mexic și America Centrală. Deși acum este cultivată în regiuni tropicale la nivel global, polenizarea naturală poate fi făcută doar de o anumită albină găsită în Mexic. În afara Mexicului, există mai puțin de 1% șanse ca floarea să fie polenizată singură, așa că fermierii trebuie să polenizeze fiecare floare manual atunci când înflorește, iar floarea de vanilie înflorește de obicei doar o zi pe an! Este fragilă și trebuie polenizată dimineața, în orele mai răcoroase ale zilei. Dacă nu este polenizat în această perioadă incredibil de scurtă, se ofilește, ceea ce înseamnă că fructele nu se dezvoltă și nu pot fi recoltate boabe de vanilie mai târziu. Această plantă frumoasă, care necesită multă muncă, este cea mai scumpă cultură după șofran. Din acest motiv, multe companii creează parfumuri și arome sintetice de vanilie pentru a economisi timp și bani. Se estimează că majoritatea produselor cu aromă de vanilie nu conțin de fapt vanilie.

 

Aproximativ 80% din vanilia reală din lume provine din Madagascar, care are clima tropicală perfectă pentru ca aceasta să prospere. În Madagascar, mii de oameni sunt angajați în lanțul nostru de aprovizionare cu vanilie. Recolta este o sursă crucială de locuri de muncă pentru comunitățile rurale și o parte integrantă a economiei locale. Prin Co-Impact Sourcing®, Fundația doTERRA Healing Hands® a ajutat la finanțarea unui proiect interesant de impact social numit Centrul de Formare Agricolă Mahadera, care este implementat în zonele de creștere și recoltare din Madagascar. Acest centru, construit și operat de partenerii noștri, oferă o formare de trei ani pentru copiii fermierilor de vanilie, oferind ulterior acces la oportunități de educație ulterioară și un viitor mai sigur pentru ei și familiile lor. Centrul predă abilități importante, cum ar fi diversificarea culturilor și managementul financiar.

 

Pentru a crea un absolut pur de vanilie de Madagascar, păstăile de vanilie trebuie să treacă mai întâi printr-un proces de extracție cu CO2 care implică măcinarea boabelor în bucăți mici și plasarea lor într-un vas de extracție presurizat. Fluidul supercritic CO2 separă componentele boabelor de vanilie, ceea ce permite captarea și concentrarea compușilor activi volatili și nevolatili. CO2 se comportă de obicei ca un gaz, așa că fluidul supercritic CO2 este creat prin menținerea CO2 la o temperatură și presiune care îi permit să se comporte ca un lichid, ceea ce îl face un solvent uimitor, pur și natural!

 

Într-un separator, acești compuși chimici sunt separați unul de celălalt, iar fluidul supercritic CO2 este transformat înapoi într-un gaz, lăsând extractul de vanilie curat și fără reziduuri de solvenți. Apoi, după luni de muncă grea, ultimul pas este utilizarea unui solvent cu alcool curat, natural, pentru a îndepărta orice ceară reziduală sau alte componente pentru a crea produsul final: absolut de vanilie pur și natural. Acest ultim pas concentrează și vanilina naturală, care este cea care dă vaniliei aroma sa incredibilă. Extracția cu CO2 este mai curată decât extracția chimică, lasă mai puține reziduuri și este mai ecologică și mai durabilă.

 

 

Beneficii principale

 • Sprijină procesele antioxidante
 • Ajută la menținerea echilibrului hormonal
 • Contribuie la echilibrarea  tensiunii arteriale
 • Ameliorează simptomele premenstruale
 • Oferă sprijin în stări depresive și de tristețe
 • Aroma sa poate fi un parfum personal captivant
 • Efect calmant atunci când e inhalat sau aplicat topic
 • Se poate adăuga la produsele de îngrijire personală
 • Poate fi consumat intern în smoothie, cafea, preparate culinare etc.
 • Intensificator de parfum
 • Îmbunătățește somnul
 • Sprijin pentru creier și emoție
 • Suport celular și digestiv
 • Calmare și relaxare

 

-Poate fi hidratantă pentru piele, datorită Uleiului de Cocos Fracționat.
-Conferă o aromă bogată, caldă, dulce și primitoare.
-Adăugarea Uleiului de Cocos Fracționat poate ajuta la hidratarea pielii.

 

Utilizări

 • Adaugă în loțiunea hidratantă preferată.
 • Folosește ca parfum personal de lux, perfect pentru orice ocazie sau ca parfum de zi.
 • Creează o experiență ca la spa prin adăugarea câtorva picături într-o baie caldă.
 • Combină cu produse personale precum șampon, balsam, loțiuni și creme.

Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș. Doar pentru uz extern.

 

 

Precauții

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Consultă medicul dacă ești gravidă sau te afli sub tratament. Evită contactul cu zona ochilor, urechilor și zonele sensibile.

 

Ingrediente

Ulei de Cocos Nucifera (cocos), extract din Vanilla Planifolia (fruct).

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.