Bergamot

Preț special

239.00 lei

Cumpără cu avantaje

Distribuie pe:

Descriere

Bergamot

Bergamotă

(Citrus bergamia)

 

Familia botanică:

Rutaceae (citrus)

 

Metoda de extracție:

Presare la rece din coajă

 

Compoziție chimică:

Compuși principali: limonene, linalyl acetate.

 • Revigorant și relaxant, este potrivit pentru dezvoltarea încrederii și îmbunătățirea stării de spirit. Are un istoric lung de utilizare pentru tenul gras și cel sensibil.
 • Aroma citrică dulce și unică a bergamotei creează o atmosferă înălțătoare și totodată liniștitoare. Valoarea sa terapeutică principală constă în efectul asupra sistemului nervos, unde ajută la eliminarea gândurilor negative și stimulează optimismul și buna dispoziție, invită bucuria și lejeritatea în viața noastră.
 • Este perfectă pentru tenul gras și obosit, datorită proprietăților sale de curățare.

 

Utilizări:

1. Poate contribui la echilibrarea nivelului ridicat al zahărului din sânge

2. Susține echilibrul nivelului de lipide din sânge

3. Reduce stresul emoțional și tensiunea psihică

4. Purifică pielea, util în acneea ușoară

5. Deodorant natural

6. Calmant, relaxant, înălțător, conferă bună-dispoziție

7. Susține digestia sănătoasă

8. Susține sănătatea sistemului respirator

 

Modalități de folosire:

✺ Aromatic (inhalare directă, difuzie atmosferică)

✺ Topic/local, pe piele (se aplică pe tâmple, frunte, ceafă, puncte reflexogene sau pe zona cu probleme)

 Intern (ca supliment alimentar sau aromatizant culinar; GRAS/FDA)

 

Istoria plantei:

 • Bergamota (Citrus bergamia) este o plantă hibrid ȋntre portocal amar și lămȃi care produce un fruct verde-gălbui, mai mic decȃt o lămȃie, mai acru și cu formă de pară.
 • Planta face parte din familia Rutaceae, familia portocalului și a lămȃiului. Se cultivă aproape exclusiv, ȋn Italia, ȋn regiunea Calabria, de-a lungul coastei sud-estice.
 • Originea sa geografică nu este cunoscută, existȃnd mai multe teorii. Unele susţin că planta este originară din Antile, altele că este originară din insulele Canare sau Grecia. Există și o variantă potrivit căreia planta a fost adusă ȋn Italia de către Columb, iar numele său provine de la orașul spaniol, Berga.
 • Potrivit unora , Bergamota ar veni din Est, ar fi fost introdusă în Europa de către cruciați și numele său ar proveni din cuvântul turc otoman Bey armut, care poate fi tradus ca „Pera Maestrului”. Alții Susțin că a fost adus din Insulele Canare de Cristofor Columb și că își ia numele din orașul Berga , la nord de Barcelona , unde a fost cultivat inițial.
 • Conform legendei, într-o noapte de lună plină, bergamota ne arată locul în care se nasc zânele.
 • Există o legendă locală conform căreia arborele bergamot a fost schimbat între un creștin și un arab pentru 12 scuturi, fiecare parte la schimb considerând că a făcut multe.
 • Uleiul extras din fruct se folosește ȋn industria parfumurilor, a cosmeticelor, farmaceutică și ȋn industria alimentară unde este un ingredient important pentru aromarea sucurilor și a ceaiurilor, de exemplu a ceaiului Earl Grey.
 • Uleiul esenţial de bergamotă este de asemenea, unul dintre remediile propuse de aromaterapie pentru diminuarea stărilor de anxietate și de oboseală.

 

Precauții:

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați  sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Evitaţi expunerea directă la soare sau raze UV pentru până la 24 ore de la aplicarea pe piele.

 

Ingrediente:

Citrus bergamia

cadou doterra

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Avantajele contului:

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.