Uleiuri esentiale si vegetale cu factor de protectie solara naturala

Pentru cei care preferați să evitați produsele din comerț cu compuși petrochimici și vă place să vă jucați cu unturile și uleiurile, vă propun să creați propriul amestec cu protecție solară din ingrediente naturale.

Indiferent că preferați consistența uleiului sau a cremei, mai jos găsiți enumerate uleiurile vegetale și esențiale care conțin în mod natural factor de protecție solară. În funcție de tipul pielii și rezultatul dorit, se pot concepe nenumărate combinații ale acestora.

ULEIURI VEGETALE CU SPF

Ulei din germeni de grâu – SPF 20
Ulei din seminţe de zmeură – SPF 30-50
Ulei de macadamia – FPS 6
Ulei de soia – SPF 10
Ulei de avocado – SPF 4-10
Ulei de măsline – SPF 2-8
Unt de shea – SPF 3-6
Unt nerafinat de cacao – SPF 6
Ulei de migdale – SPF 5
Ulei de seminţe de susan – SPF 4
Ulei de seminţe de cânepă – SPF 6
Ulei de jojoba – SPF 4
Ulei de nucă de cocos – SPF 2-8
Ulei de ricin – SPF 5
Ulei de cătină – SPF 10

ULEIURI ESENŢIALE CU SPF

Seminţe de morcovi – SPF 30-40 (se poate înlocui cu ulei vegetal/macerat de morcovi)
Mentă – SPF 6
Lemongrass – SPF 6
Lavandă – SPF 5
Eucalipt – SPF 2

OXIDUL DE ZINC (non-nano): un excelent filtru natural pentru radiaţiile UVA şi UVB, cu rol de ecranare a razelor solare – SPF 20 +

Realizând o varietate de amestecuri din uleiurile de mai sus şi adăugând oxid de zinc, putem obţine o cremă/loţiune de protecţie solară cu SPF de 50+
Se poate adăuga şi ceară de albine, pentru cei care preferă o textură mai solidă, de cremă.
Naturală, netoxică şi prietenă cu pielea copiilor.

Exemplu de cremă de protecţie solară naturală

•Ingrediente:

-50 ml ulei de migdale sau de avocado
-2 linguri unt de shea
-50 ml ulei de nucă de cocos

-20 picături de ulei din seminţe de zmeură
-2 linguri de oxid de zinc
-10 picături de ulei esenţial de seminţe de morcovi
-25 picături de ulei esenţial de lavandă

•Mod de preparare
Se combină toate ingredientele, cu excepţia oxidului de zinc şi a uleiurilor esenţiale, într-un borcan mai mare sau într-un vas de sticla . Se pune vasul cu uleiuri deasupra unui alt vas cu apă fierbinte (bain-marie). Atunci când ingredientele sunt topite complet, se adaugă oxidul de zinc şi se amestecă bine. Lăsăm amestecul să se răcească la temperatura camerei, după care adăugăm uleiurile esenţiale. Se păstreaza într-un tub sau într-un borcan de sticlă. Se agită sau se amestecă de câteva ori pentru ca oxidul de zinc să fie amestecat bine. A se utiliza în termen de şase luni.

O rețetă iubită și testată de noi, și căreia i-am rămas fideli este mult mai simplă, însă eficientă. O magie de combinaţie, care ne-a asigurat o vară fără piele înroşită, fără probleme de descuamare şi nici vorbă de arsură. O recomand cu încredere, însă trebuie să fim atenți la acele categorii de persoane care sunt mai predispuse la arsurile solare, cum ar fi cele cu tenul foarte deschis, copiii, persoanele în vârstă, etc. Suntem diferiți și avem sensibilități diferite, de aceea, vă sugerez să adaptați amestecul în funcție de nevoi.

Totodată, trebuie să fim conștienți că aceste uleiuri nu au capacitatea de a bloca toate tipurile de raze  și nici nu protejează pe parcursul întregii zile, însă pot oferi o protecție destul de bună pe o perioadă moderată de expunere la soare. Partea cea mai bună este că aceste uleiuri naturale permit corpului să producă atât de importanta vitamina D.

– 100 ml ulei de cocos
– o linguriţă ulei de ricin
– 20 picături ulei de cătină
– 25 picături ulei din seminţe de zmeură
– 25 picături ulei de morcovi
– 15 picături ulei esenţial de lavandă

Se amestecă/agită şi gata! Se aplică din 2 în 2 ore şi după fiecare ieşire din apă.

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.