Uleiurile esențiale în grădină

Soluții naturale pe bază de uleiuri esențiale pentru o grădină ecologică

 

Grădinăritul este un subiect care mă entuziasmează și o activitate care mă relaxează, mă menține în legătură cu pământul. Totodată, este important să nu îmi otrăvesc familia și grădina cu substanțe toxice, aplicând principiul “nu folosesc pe piele, în aer sau în grădină ceea ce nu aș putea pune în gură”

 

Cu ajutorul uleiurilor esențiale, putem crea pesticide și insecticide organice, din ingrediente naturale. Acestea pot fi folosite atunci când infestarea s-a produs sau se pot aplica în mod preventiv.

 

Cel mai simplu este să ne creem propriul multi-repelent, un spray multifuncțional pentru o grădină fără dăunători: amestecati apă și câteva picături de ulei esențial, într-o sticlă cu pulverizator. Opțional, se poate adăuga și o linguriță de alcool sanitar, votcă sau ulei de neem. Mai mult, putem folosi ca bază ceai de gălbenele, ceai de pelin sau zeamă de urzici. Amestecul se agită înainte de fiecare utilizare, pentru o dispersare cât mai uniformă a uleiurilor în apă.

 

Uleiul esențial de rozmarin este eficient în respingerea insectelor, puricilor, țânțarilor și muștelor. Este minunat, de asemenea, pentru a combate viermii din varză.

Uleiul de mentă este eficient mai ales împotriva afidelor, musculițelor albe, furnicilor, gândacilor, ploșnițelor, păianjenilor și puricilor.

Uleiurile de cimbru si cuișoare sunt, de asemenea, pesticide naturale foarte potente, cu efecte inegalabile în combaterea ploșnițelor, a căpușelor , a gândacilor de bucătărie și a insectelor de zbor. Acționează și in cazul unor paraziți mai rezistenți și sunt eficiente pentru îndepărtarea de insecte adulte, larve și ouă.

Fungicid natural este uleiul de arbore de ceai și citronella.

Uleiuri esențiale care ne pot scăpa de melci și limacși: cedru, isop și pin.

 

Nu trebuie să exagerăm cu uleiurile esențiale, 20-30 de picături sunt suficiente la 250 ml de apă.

 

Spor la gădinărit!

 
 
 

Înscrie-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter

Informatiile de pe acest website au doar scop informativ si educational. Nu furnizeaza sfaturi medicale si nu inlocuieste consultul medical de specialitate. Informatiile oferite se bazeaza pe literatura de specialitate si experiente personale. Aceste informatii nu au fost evaluate de catre FDA sau Ministerul Sanatatii si nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boala. Daca aveti probleme medicale, consultati-va doctorul!

Copyright © 2022 Iubim Uleiurile. Toate drepturile rezervate.

doTERRA reviewed site

 Creare magazin online: OkkWebMedia

error: Conținutul este protejat!!
Added to cart
Coș

Nu ai niciun produs în coș.